Sovrum Inspiration New England, kolonial

inreda sovrumJag är på jakt efter sovrumsmöbler och söker lite efter new england och kolonial stilen men lite uppblandad med andra stilar. Idag har jag ett par naturvita låga sängbord och en mörk ek byrå hemma. Jag har bestämt mig för att måla om till ljust beige väggar och inreda med mycket vitt beige, strama möbler i new england stil men med mycket kuddar i härliga färger.Färgerna till vänster gillar jag, fast utan kristallkronan.

Det bästa sängbordet hittills är Paris från Mio, 1290 kr, funderar på det. Bild från Housenumber15.

 

 

Inspirationsbilder New england/ kolonial inredning

inspiration new englandkolonial inredninginreda sovrum

 

 

 

 

Kolla in de här underbara sovrummen! Jag älskar sängar med stolpar men då måste man ha ett stort sovrum. Blir väldigt snyggt att inreda med mörka möbler och mycket vitt som bas. Fast lite mer färg i inredning kanske…

Inredning ovan från Colonialeast,  Ralph Lauren, Sköna hem.

 

inspiration sovruminspiration sovruminredning sovrum

 

 

 

 

Ovan sovrumsinredning i skön loftstil och mycket vitt och beige: vacker och lugn inredning.

Inred sovrum new england stil

New england stilen är populär men känns vanligare i vardagsrum än sovrum. Jag gillar stilen när den är uppblandad med lite färg och mysiga detaljer. Här kommer mina bästa tips för att inreda i stilen:

Börja alltid med att samla inspiration och rensa bort allt som inte ska vara i sovrummet. Ta bort de färger du inte vill ha och fundera på vilken färg du känner för att inreda med just nu.

En stor sänggavel framhäver sängen som är den viktigaste möbeln i sovrummet. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid  sängens fotände är snyggt.

Sprid ljuset i inredningen. Ljuset är viktigt: Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla. Satsa mer på mindre ljuskällor än på takbelysning. Levande ljus gör stor skillnad för en lyxig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inrednigen.

Inred med textilier för en lyxigare känsla i sovrummet: matta, gardiner som når ner till golvet eller ännu längre. Häng flera gardiner i olika färger bredvid varandra. Mixa olika stilar och material men ha ändå en röd tråd i inredningen.

New England-stilen präglas av ljusa färger på väggar och textilier och kontrasterade och mörkare träslag på möblerna. Stilen är lätt att kombinera med svensk inredning, speciellt med skärgårdsstil. Främst har Lexington och Gant Home konceptualiserat den amerikanska drömmen. Ja, fast man kan ju såklart inreda i stilen även med vita möbler, ialla fall tycker jag det. Läs mer om lantligt och new england här.

Här hittar du lite feng shui tips till sovrumsinredningen!

Köpa New England inredning på nätet:

Alltid bra och prisvärt är: Lännamöbler, Mio, EM, Ikea, Sova, Stalands, Englesson,

Annah of Sweden, inte så mkt att välja på.

Skärgårdsdrömmar: Sängbord och Sänggavlar i lantlig och new england stil.

Newport: Mest till vardagsrum, dyrt.

Dennys home: Både höga och mellanhöga priser, mkt att välja på: Modernt, stilrent och klassiskt.

Jag kom förbi sidan AsiaFurniture också och hittade massa fint, – en helt annan stil men värt nämnas!

Läs även om hur du inreder vardagsrummet i new england stil!