Inredning vardagsrum

Här kommer lite inspiration för inredning i höst!

inspiration vardagsrum

Denna bild från Home and Cottage visar hur den rustika stilen kan se ut när den används full ut. För mig blir det lite för mycket, men känns samtidigt mysig och ger lite inspiration. Ser man från bilder från modet är det lite liknande känsla med det dramatiska, mörka till hösten. Bilder nedan från Marchesa höstcatwalk, Nordsjö, mitt hem.

 

 

 

 

inspiration inredninginspiration färgerinspiration

 

 

 

 

 

vardagsrum

Här ser vi den rustika stilen i en lite mer avskalad och modern variant. Snyggt men känns lite för stylat och kallt för mig.

Bild från Ilva

 

 

 belysning

Belysning i lila blir snyggt mot det gråa!

Bild från Fopple.com

 

 

 

vardagsrum inspiration

Svart, grått och lila är alltid snyggt ihop men känns kanske inte så inne just nu det här.

Bild från Home and klondike

 

 

 

 

 

 

inredning

Bild från Nuevo Estio, Designer José Cabré

Svart, vitt och lite färg. Tyvvär gör den vita belysningen att det inte blir så mysigt..

 

 

 

 

 

inspiration vardagsrum

Snyggt vardagsrum i en modern lant stil. Jag gillar bordet och detaljerna till de strama sofforna.

Från Home Klondike

 

 

 

 

 

Inredning tips vardagsrum

1. Vad ska rummet avändas till? Är det till att mest till att umgås med vänner: Inred med många sittplatser, kanske stora mysiga sittkuddar på golvet? Blir det många filmkvällar hemma så kanske du vill ha en stor skön soffa med kuddar o filtar att kura ihop sig under.

2. Vilka förutsättningar för inredning finns i rummet? Hur faller ljuset? Vilka färger, träslag passar i det här rummet? Hur ser golv/väggar ut? Behöver du måla om? Vad får du plats med i rummet?

3. Möblera. Har du ett stort vardagsrum hemma så kan du möblera i “öar” med soffan mitt i rummet, det skapar en luftigare känsla. Behöver du ett stort soffbord eller passar det bättre med ett satsbord som du kan variera efter tillfälle? Placera ut den största möbeln först.

4. Det viktigaste i inredningen: Belysning! I ett vardagsrum bör du gärna ha 5-10 ljuskällor: Allmänbelysning, stämningsbelysning och läsbelysning. Placera ut lamporna i olika höjder och använd dimmers.Färgade skärmar ger ett mysigt ljus!

5. Till sist lägger du till kuddar och andra smådetaljer för att skapa en mysig och personlig känsla hemma. Omge dig med saker du tycker om.

Mer inspiration och inredning till ditt vardagsrum:

Inredning höst, Inredningsbloggar lila, Inreda rosa brunt, Bra bok Sällskapet

Hoppas ni fick lite höst inspiration till inredningen!